En sajt om ätstörningar

Så går du från ätstörd till självälskande

Så går du från ätstörd till självälskande

Det är inte ovanligt att personer som tidigare har kämpat med ätstörningar kan ha en svår relation till sin kropp. Det kan ta tid att lära sig att uppskatta kroppens former och att känna sig bekväm i sin egen hud.

Ibland kan detta innebära att man vill göra förändringar i sin kropp, som bröstförstoring, för att öka självförtroendet och självkänslan. En bröstförstoring som de som Motiva JOY erbjuder kan vara en del av vägen mot ett tillfrisknande. Implantaten är flexibla och smidiga och vid en operation får man ett minimalt ärr. Det här kan vara viktigt för dig som har en redan komplicerad relation till din kropp.

Ta hand om dig på ditt sätt

Det är trots allt viktigt att poängtera att det inte är ingreppet i sig som leder till ökad självkänsla och självförtroende. Att ta hand om sin kropp genom hälsosamma vanor som träning och bra kost kan ge en känsla av styrka och självacceptans. Att fokusera på de positiva aspekterna av sin kropp, som styrka, uthållighet och hälsa, snarare än utseende kan också bidra till en ökad känsla av självförtroende.

Inre läkning viktigt

Att arbeta med en terapeut kan också vara en viktig del av att läka från ätstörningar och utveckla en positiv självbild. Terapi kan hjälpa till att identifiera och förändra negativa tankemönster som kan ha bidragit till ätstörningar och dålig självbild. På lång sikt kan det hjälpa dig bort från nästan allt negativt med att ha störd kroppsuppfattning.

Genom att ta hand om sin kropp och fokusera på positiva egenskaper kan personer som tidigare kämpat med ätstörningar lära sig att uppskatta sin kropp på ett mer hälsosamt sätt. Bröstförstoring kan i vissa fall vara en del av denna resa, men det är viktigt att komma ihåg att acceptans av dig själv och självkänsla inte kommer från en yttre förändring, utan från en inre process av läkning och självkärlek.

InReview