En sajt om ätstörningar

Bli frisk från en ätstörning

Bli frisk från en ätstörning

Ätstörningar kan ha många skilda uttryck och det finns flertalet diagnoser. Oavsett vilken ätstörningsdiagnos du har är det möjligt att bli frisk. Om du har en ätstörning är det viktigt att du tar kontakt med vården för att få hjälp. Det är även betydelsefullt att prata med andra om dina svårigheter. När du ska bli frisk från din ätstörning kan det vara en bra idé att ha en hobby att kunna fokusera på. En lugn och harmonisk hobby som du kan ägna dig åt är odling. Gå in på flo-rea.com om du är intresserad av att plantera olika frön.

Plantera några enkla fröer

Att plantera, påta i jorden och odla olika saker är en lugn aktivitet, men samtidigt måste du fokusera på det du gör. Du måste vara i nuet vilket är positivt. På flo-rea.com kan du hitta många olika fröer. Ett tips är att du börja enkelt med några kryddfröer. Dessa plantor kan du ha stående på fönsterbrädan. Det finns så klart andra fröer att beställa, som olika blomfröer och grönsaksfröer. På vårkanten är det perfekt tidpunkt att börja plantera några fröer.

Få en paus från ätstörningen

Varför det är bra att ha något att göra med händerna när du ska bli fri från en ätstörning är för att låta huvudet få vila emellanåt. Ofta går all tankeverksamhet åt till att tänka på mat. Att få en välbehövlig paus är betydelsefullt. Det är även bra att ha en lugn hobby eller aktivitet som inte kräver allt för mycket energi av kroppen.

InReview