En sajt om ätstörningar

Sjuka ideal skapar sjuka medborgare

Sjuka ideal skapar sjuka medborgare

Dagens samhälle präglas av ideal som är väldigt svåra, om inte omöjliga, för de flesta av oss att uppnå. Skönhet, yta och framför allt kroppens utseende blir allt viktigare. Idealen är som sagt inte normala men trots detta är det detta som många strävar efter. I samband med detta mår alltfler människor i vårt samhälle sämre och sämre. Att ständigt kämpa för att se ut som ett ouppnåeligt ideal utan att lyckas är något som skulle knäcka de allra flesta. Att aldrig känna sig tillräckligt smal och vacker, att aldrig passa in i normen kan vara väldigt svårt. Dessa höga krav gör också att många får komplicerade förhållanden till sina kroppar, till att äta och på lång sikt även löper en stor risk att utveckla ätstörningar av olika slag.

Okunskap leder till förvärrade problem

 

För att råda bot på den här typen av problem och förhoppningsvis kväva dem i deras linda innan de hunnit få ordentligt fäste och orsakat alltför stora skador krävs kunskap. Mixed Green Salad with Grilled Salmon, Quinoa and Avocado on Wood Background/ Healthy Food ConceptEtt sätt att motverka dagens problem är att leva sunt och sprida kunskap om att det faktiskt går att äta hälsosam mat som man inte på något sätt blir ohälsosam av, utan som snarare bara gör kroppen gott och som leder till att man blir hälsosam och stark.

Massor av nyttiga och hälsosamma recept som man kan äta utan att riskera att bli tjock men som fortfarande mättar hittar man till exempel på sajten matklubben.nu. Att få hjälp och guidning i matdjungeln kan vara precis det som behövs för att man ska kunna återskapa det hälsosamma förhållande som vi alla föds med men som det är så lätt att förlora i vårt upp- och nervända samhälle.

Sallad, frukt och grönsaker är naturligtvis de mest självklara alternativen men faktum är att det finns mycket mer än så som man kan äta och som endast gör kroppen gott. Goda soppor är till exempel ett alternativ som är både värmande, mättande och gott. Dessutom går de att variera i det oändliga och det är lätt att kontrollera hur mycket fett och kalorier de bör innehålla.

InReview